O zi din viata unui salvator!

Toti am simtit macar odata in viata, cat de importanti sunt acesti oameni pentru noi, pentru semenii nostrii sau chiar pentru cei dragi noua. Ii vedem zilnic alergand pentru a salva pe cei care au nevoie de ei. E suficient  un „Avem un alt caz!!!” si fara sa tina cont de pericole, isi fac meseria cum stiu mai bine. Sunt medici, asistenti, studenti voluntari, paramedici, pompieri salvatori, acestia sunt oamenii care intervin atunci cand e vorba de limita dintre viata si moarte. Interventiile sunt din toata gama, de la accidente rutiere, traumatisme, afectiuni cardiace, intoxicatii, arsuri sau orice alte situatii. Aproape intotdeauna, acesti oameni care salveaza vieti raman in anonimat. Iar atunci cand sunt intrebati vorbesc cu modestie despre meritele lor.  Este o meserie care te solicita dar si care te face sa atingi limite pe care in viata de zi cu zi nu crezi ca le poti atinge. Satisfactia pe care o are personalul medical atunci cand salveaza o viata nu poate fi descris in cuvinte, se bucura pentru unii, sufera pentru altii.

„Pun pasiune în aceasta meserie! În medicina de urgență contează foarte mult timpul. Trebuie să fii foarte prompt. Trebuie să acționezi imediat, să iei deciziile cele mai bune, ca sa salvezi vieti” a declarat un tanar medic care isi desfasoara meseria cu devotament si maxima responsabilitate.

Nu-i de ajuns doar sa stim ce fac salvatorii, nu-i de ajuns doar sa-i cunoastem, trebuie sa le aratam cu totii recunostiinta noastra.  Spune-le un simplu: MULTUMESC!